IBM Storage HyperSwap

IBM Storage HyperSwap

IBM HyperSwap, yüksek kullanılabilirlik sağlayan bir özelliktir ve bir hacme çift site erişimi sunar. Bu özellik, birden fazla I/O grubunu destekleyebilen sistemlerde kullanılabilir.
Storwize® V5030E sistemlerinde HyperSwap topolojisi desteklenir.

HyperSwap topolojisiyle bir sistem yapılandırdığınızda, sistem yapılandırması veri kurtarma, göç veya yüksek kullanılabilirlik senaryoları için iki siteye bölünür.

Her düğüm veya kabin, harici depolama sistemleri ve ana bilgisayar, yapılandırmada bir siteye atanmalıdır. Bir I/O grubunun her iki düğem kapsülü de aynı sitede olmalıdır.
Bu site, I/O grubuna yönetilen diskleri sağlayan harici depolama sistemlerinin aynı sitesi olmalıdır. Yönetilen diskler depolama havuzlarına eklenirken, site öznitelikleri eşleşmelidir.
Bu gereklilik, HyperSwap hacmindeki her kopyanın tamamen bağımsız olduğunu ve farklı bir sitede olduğunu sağlar.

HyperSwap hacimleri, bir kopyasının bir sitede ve diğer kopyasının başka bir sitede olduğu şekilde yapılandırılır. Hacme yazılan veri otomatik olarak her iki kopyaya gönderilir.
Bir site artık kullanılamazsa, diğer site hacme erişim sağlayabilir. HyperSwap hacimlerini yönetmek için sahiplik grupları kullanıyorsanız, hem hacim kopyaları hem de onlara erişen kullanıcılar aynı sahiplik grubuna atanmalıdır.
Bir 2-site HyperSwap yapılandırması, IBM Spectrum Virtualize 3-Site Orchestrator ile felaket kurtarma için üçüncü bir siteye genişletilebilir.

IBM Spectrum Virtualize 3-Site Orchestrator, IBM Spectrum Virtualize ürünlerinde üç coğrafi olarak dağılmış site üzerinde felaket kurtarma ve yüksek kullanılabilirlik senaryoları için desteklenen
replikasyon yapılandırmalarını yapılandıran ve yöneten bir komut satırı tabanlı uygulamadır.
HyperSwap sistemleri oluştururken, kopyalar arasında otomatik olarak bir HyperSwap ilişkisi oluşturulur.

Bu ilişkiler, hangi kopyaların çevrimiçi ve güncel olduğuna bağlı olarak otomatik olarak çalışır ve yön değiştirir.

İlişkiler, benzersiz bir kimliğe sahip tek bir hacim üzerinden güncel olan kopyaya erişim sağlar.

İlişkiler, diğer uzak kopya türleri gibi tutarlılık gruplarına gruplandırılabilir ve tüm kopyaların durumuna dayalı olarak tutarlı bir şekilde başarısız olabilir

Felaket kurtarma için kullanılabilecek bir görüntü, her iki sitede de korunur.”

Eğer profesyonel hizmet almak isterseniz, lütfen info@cozumtek.com ile iletişime geçin.

Leave a comment

Related Posts

Veri Yönetiminde “Sanallaştırmanın” Rolü

Sanallaştırma Nedir ve Ne İşe Yarar? Sanallaştırma, fiziksel donanım kaynaklarının sanal bir ortamda çalışan sanal makineler veya sanal bilgisayarlar oluşturmak için kullanılmasıdır. Bu, işletmelerin daha…
Read More

CDP (Continuous Data Protection) Nedir, Ne İşe Yarar?

CDP, veri kaybını en aza indirgemek ve iş sürekliliğini sağlamak amacıyla kullanılan bir veri koruma teknolojisidir. Geleneksel yedekleme yöntemlerinden farklı olarak, CDP sürekli olarak veri…
Read More

Güvenlik Duvarı ( Firewall) Rolü ve Önemi

Güvenlik Duvarları: İşletmelerin İnternet Savunması Günümüzde işletmelerin dijital varlıklarını korumak, müşteri bilgilerini güvenli tutmak ve çevrimiçi tehditlere karşı savunma oluşturmak her zamankinden daha kritik hale…
Read More

İş Sürekliliği İçin Teknik Felaket Kurtarma Stratejileri

Günümüzde işletmelerin karşılaştığı en önemli zorluklardan biri, beklenmedik felaketlerin yol açabileceği veri kaybı ve iş kesintileridir. Bu noktada, etkili bir felaket kurtarma stratejisi oluşturmak ve…
Read More

Azure Active Directory Geçişli Kimlik Doğrulama Güvenliği Hakkında Detaylı Bir Bakış

Geçişli Kimlik Doğrulama Anahtarı Güvenlik Özellikleri Geçişli kimlik doğrulama, aşağıdaki temel güvenlik özelliklerine sahiptir: Çok Kiracılı Güvenli Mimarî: Oturum açma isteklerini kiracılar arasında izole eden…
Read More

Registration

Forgotten Password?